Stay updated about the latest developments

Heb ik toestemming van de ILT nodig?

De Inspectie leefomgeving en Transport (ILT) is de toezichthouder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ze werken dagelijks aan veiligheid, vertrouwen en duurzaamheid in transport, infrastructuur, milieu en wonen. Dit betekend dat ze ook koper-zilver systemen inspecteren. Tijdens een controle van de ILT is het natuurlijk verstandig om goed beslagen ten ijs te komen.

Wij krijgen dan ook vaak de vraag wat voor invloed dit heeft op de installatie van onze ICA systemen. Een veel gehoorde vraag is: “Heb ik een ontheffing van de ILT nodig om mijn koper-zilver ionisatie systeem te mogen plaatsen?” Het korte antwoord op deze vraag is nee. 

Het uitgebreide antwoord is als volgt: Wat u wel nodig heeft is de motivering van een BRL6010 adviesbureau. Zij leggen in deze motivering uit waarom de plaatsing van het koper-zilver ionisatie systeem noodzakelijk is. Dit doen zij aan de hand van de besmettingen en de eerder genomen maatregelen. Uit het oordeel moet blijken dat andere methodes van beheer niet effectief gebleken zijn. Bewaar deze motivering goed op locatie.

Het is belangrijk dat u dit gemotiveerde oordeel van de adviseur direct kan overdragen bij een controle van de inspectie. Daarom slaan wij de motivering van de wateradviseur ook op. Je vindt hem terug op de ICA Servicelink. Zo is er altijd een digitale kopie voor handen.

Inspectie

De certificering van het ICA Systeem

De ILT controleert op locatie dus op de aanwezigheid van deze motivering, maar ook op de certificering. Het systeem dient een toelating van het Ctgb te bezitten en alsmede gecertificeerd op basis van de BRL K14010-2. Ons ICA Systeem is volledig gecertificeerd. Lees meer over de Ctgb certificering en andere certificaten

Wij melden de plaatsing van het ICA systeem via een online portaal aan bij I&M. Hier hoeft u verder niets voor te doen, dit regelen wij voor u. Mogelijk heeft u aan de hand van dit artikel nog vragen. Neem gerust contact met ons op wij beantwoorden deze vragen graag voor u.

Neem contact met ons op!