Wist je dat de mensen in Schotland de eeuwenoude traditie kennen om met nieuwjaar een zilveren munt uit te wisselen voor goed geluk. Heb je je ooit afgevraagd waarom we zilveren muntstukken in fonteinen gooien? Waarom is zilver zo’n belangrijke geluksbrenger? Om uit te leggen waarom zilver wordt gebruikt in ons ICA systeem moeten we teruggaan in de tijd.

Zilver is een natuurlijk edelmetaal dat sinds de oudheid bekend staat om zijn antibacteriële eigenschappen. De strijd tegen vervuild drinkwater en watergedragen ziektes kent een lange geschiedenis. De Grieken en Romeinen bewaarde hun wijn in zilveren vaten tegen bederf. De Chinese keizer at met zilveren stokjes om ziektes te voorkomen en de cowboys trotseerden het wilde westen met een zilveren munt in hun veldfles tegen bacteriën en algen. In de middeleeuwen kregen de kinderen van adel een zilveren lepel tegen de pest. Daar komt het gezegde ‘geboren met een zilveren lepel in de mond’ vandaan; dit refereert dus niet naar rijkdom maar naar gezondheid.

De recente geschiedenis laat zien dat colloïdaal zilver veel gebruikt werd in ziekenhuizen. Rond 1930 was er een doorbraak van synthetische antibiotica dat makkelijker en goedkoper is in productie. Door deze ontwikkeling verloor zilver zijn bekendheid. Vandaag de dag worden bacteriën geleidelijk aan resistent tegen antibiotica en maakt zilver een comeback! Researchers claimen dat zilver het meest universele en krachtigste element is om virussen en bacteriën te bestrijden zoals Legionella, E-coli en andere watergedragen ziekteverwekkers.

Daarom, gebruikt het ICA systeem 99.99% puur zilver dat 100% gerecycled is om schadelijke bacteriën in uw drinkwater te elimineren.

Bronnen:
Barillo, D. J., & Marx, D. E. (2014). Silver in medicine: A brief history BC 335 to present. Burns, 40, S3-S8.
Silver Colloids. (n.d.). A Brief History of the Health Support Uses of Silver. Retrieved from: http://www.silver-colloids.com/Pubs/history-silver.html
Kühni, W., & van Holst, W. (2016). Colloidal Silver. Rochester, VT: Healing Arts Press