Ultrafiltratie Legionella

Ultrafiltratie Legionella is een proces waarbij alle bacteriën en virussen uit het water worden gefilterd. Ultrafiltratie Legionella is een membraantechniek.

Membraantechniek

Ultrafiltratie Legionella is een membraantechniek, waarbij het water onder druk door een microporeus membraan filter wordt geleid en de bacteriën achterblijven in het membraan. In de filters vormt zich dus een ophoping van bacteriën. Als er iets mis gaat met het filter, 1 of meerdere rietjes breken, dan kan je dus een hoge concentratie bacteriën in de installatie krijgen. Deze techniek heeft geen werking/effectiviteit in de achterliggende installatie. Het is een zogenaamde poortwachter. Bacteriën hebben achter de poortwachter vrij spel. Filters hebben een korte levensduur en voor plaatsing moet er een chemische reiniging uitgevoerd worden zodat het filter in een “schone” situatie geplaatst kan worden.

Ultrafiltratie Legionella

Is ultrafiltratie de juiste oplossing?

Het grote verschil met andere preventietechnieken is dat ultrafiltratie Legionella vaak een tijdelijke oplossing is. Daarnaast hopen de bacteriën zich op in het filter en kan er een hoop mis gaan als het filter stuk gaat. Ook werkt ultrafiltratie Legionella niet in de gehele installatie. Koper zilver ionisatie is een techniek die wel in de gehele drinkwaterinstallatie actief is. Niet alleen in het water, maar ook in de biofilm, het dunne organische laagje in de waterleiding dat de broedplaats is van vele bacteriën. Ervaring leert dat als de biofilm eenmaal schoon is, er geen Legionella meer te vinden is in de installatie. Het Legionella probleem wordt dus in zijn geheel verwijderd. Koper zilver ionisatie is niet alleen effectiever dan andere manieren, het is ook eenvoudig in gebruik en levert veelal een kostenbesparing op.

Het ICA systeem | Veilig & betrouwbaar

Het ICA systeem is een koper zilver ionisatie systeem. Het staat bekend om zijn veiligheid en betrouwbaarheid. In de afgelopen 17 jaar is het ICA systeem op meer dan 600 locaties ingezet om deze legionella veilig te maken en te houden. Het ICA systeem verwijdert succesvol de bacteriën zoals Legionella uit het water en pakt ook de biofilm in uw leidingen aan.

  • ICA systeem = 100% Legionella veilig

  • 24/7 online inzicht in uw ICA systeem

  • Ook effectief bij hotspots en opwarming

  • Gegarandeerde levering van Art. 95 elektroden

  • Legionella vrij? Dan terug naar maandelijks spoelen

Want to see how the ICA system
can keep your water safe?