Project omschrijving

Hilton Hotel Rotterdam

“Het belangrijkste voor ons is dat we controle hebben over het Legionellabeheer. Die controle hebben we nu en dat geeft toch wel een gerust gevoel.”
– Willem den Hartog | Hoofd technische dienst | Hilton Rotterdam

Achtergrond

Het Hilton hotel in Rotterdam werd in 1963 officieel geopend door oprichter Conrad Hilton en werd in 2012 compleet gerenoveerd. Vanwege doeltreffendheid, gezondheidsredenen en milieukwesties besloot het Hilton om hun drinkwatersysteem niet chemisch te reinigen. Na bewezen effectiviteit van het ICA systeem bij Hilton Amsterdam, werd ATECA in 2007 ingeschakeld om het Legionella probleem ook bij locatie Rotterdam aan te pakken en veilig en schoon drinkwater te garanderen. “We hadden ook nog wel andere oplossingen bekeken. Maar wij vonden dit een praktischer systeem. Met andere systemen moet je regelmatig filters vervangen. Dit heb je natuurlijk niet bij dit koper zilver ionisatie systeem. Bij het ICA systeem is het eenmalig installeren en een beheersplan bijhouden en dat was het eigenlijk al.” – Willem den Hartog | Hoofd technische dienst | Hilton Rotterdam

Legionella probleem & oplossing

Het gemeten Legionella probleem had een totale som van meer dan 10.000 KVE/Liter en 66% van de tappunten bereikt. Met de installatie van het ICA 400 systeem en een service contract heeft ATECA de Legionellabacterie proactief aangepakt.

Resultaat

“De installatie was vrij snel gedaan, en daarna was het systeem binnen twee maanden stabiel en Legionella veilig. Dus het ICA systeem heeft zich daar wel echt in bewezen.” Tien jaar verder is het ICA systeem nog steeds stabiel en loopt de samenwerking soepel. “Het belangrijkste voor ons is dat we controle hebben over het Legionellabeheer. Die controle hebben we nu en dat geeft toch wel een gerust gevoel. Met de ICA ServiceLink kan ik duidelijk zien hoe de situatie is op dat moment en hoe het systeem werkt. En als ik iets wil weten dan kan ik Mark altijd bellen, dat vind ik wel prettig.”

Zouden jullie het ICA systeem aanbevelen?

“We zouden het ICA systeem absoluut aanbevelen aan anderen. Zeker als je Legionella problemen hebt, maar ik vind het ook preventief. Ik heb geen omkijken naar het ICA systeem en dat neemt toch wel je zorgen uit handen. Dus wat ons betreft gaan we er gewoon mee door.”