Project omschrijving

CAG

“Het ICA systeem is een bewezen goed product. Wanneer we bij onze klanten het ICA systeem toepassen zijn ze ook echt van hun Legionella probleem af. Daarnaast hebben we met ATECA een hartstikke goede relatie.”

John Edes | Business Unit Manager | CAG

Achtergrond

CAG is een inspectie en adviesbureau opgericht in 1997. Zij geven advies over gebouwen op het gebied van lucht en waterkwaliteit. Tevens hebben ze een uitvoerende installatie-technische afdeling en nemen ze water- en luchtmonsters. Bij waterkwaliteit gaat het met name over legionellapreventie. “Wij adviseren in eerste instantie een goede installatie en thermisch beheer. Indien er aantoonbaar goed beheer plaatsvindt en er ontstaan nog steeds terugkerende normoverschrijdingen, dan zijn er twee oplossingen. Je kan de tappunten voorzien van een legionellafilter, wat slechts een tijdelijke oplossing is. Of je kan een koper zilver ionisatie systeem installeren; dit is een alternatieve techniek die altijd werkt en welke wij adviseren. Dit doen we samen met een partner en dat is natuurlijk ATECA.” – John Edes | Business Unit Manager | CAG

Dealerovereenkomst

Sinds 2017, hebben ATECA en CAG een dealerovereenkomst. Daarin heeft CAG exclusief voor ATECA met het ICA systeem gekozen. “Het ICA systeem is een bewezen goed product. Wanneer we bij onze klanten het ICA systeem toepassen zijn ze ook echt van hun Legionella probleem af. Daarnaast hebben we met ATECA een hartstikke goede relatie.”

Sindsdien heeft CAG het ICA systeem bij tientallen locaties geïnstalleerd waaronder GGZ Noord en de Zorgboulevard in Rotterdam – waar meerdere zorglocaties zich bevinden zoals het Maasstad Ziekenhuis. “Bij sommige locaties is het drinkwaternetwerk al na een maand schoon. Er zijn ook locaties waar het een half jaar duurt. Maar onze ervaring is dat als je het ICA systeem inzet dan ben je ook van je Legionella probleem af. Gemiddeld zou ik zeggen dat het ICA systeem binnen 3 maanden wel Legionella veilig is.”

ICA ServiceLink

Naast het ICA systeem maakt CAG ook gebruik van de ICA ServiceLink. “De ICA ServiceLink is voor ons voornamelijk belangrijk om de uitslagen van de watermonsters weer te geven en de periodes van de bemonstering vast te stellen. Op deze manier hebben we daar inzicht in en dat werkt uitstekend.”