Project omschrijving

Aqua Assistance

“We hebben een gezamenlijke visie op dingen. We willen een probleem oplossen en niet koste wat het kost een apparaat de markt op duwen. Daarnaast hebben we met elkaar korte lijnen. Als we ergens tegenaan lopen dan bellen we elkaar en lossen we het op. Dat is heel prettig.”

Ron van Zantvoort | Algemeen Directeur | Aqua Assistance

Achtergrond

Aqua Assistance is een wateradviesbureau opgericht door Ger van Zantvoort in 2005. In 2011 is zijn zoon Ron van Zantvoort aangetreden als Algemeen Directeur en in 2016 maakte Roderick van Kortenhof het directieteam compleet in de rol van Technisch Commercieel Directeur. Aqua Assistance bestaat inmiddels uit 30 medewerkers en heeft jarenlang zelf Cu/Ag geproduceerd en geleverd.

In 2015 sloot Aqua Assistance een samenwerkingsverband met ATECA.  “Wij dragen zorg voor de problematiek van Legionella, soms op kleine schaal en vaak op grotere schaal, maar wat heel belangrijk is dat wij benaderen een probleem vanuit de oplossing en niet zozeer vanuit het middel. (…) We willen niet met een kanon op een mug gaan schieten. Eerst kijken we of het probleem met een andere eenvoudigere manier kunnen oplossen. (…) Als je vanuit deze filosofie werkt, dan is Cu/Ag zelf produceren een vrij dure investering en dat weegt niet op tegen de baten”, verteld Ron van Zantvoort. “Voor ons staat de oplossing centraal, niet het middel.” Aqua Assistance is in de zomer van 2015 opzoek gegaan naar een toeleverancier en hebben daarbij voor ATECA gekozen: “ATECA levert een uitstekende productlijn en we delen dezelfde visie. In de onderlinge samenwerking weten we elkaar goed te vinden. De onderlinge samenwerking verloopt prettig en is professioneel.”

Samenwerken aan een oplossing

“Wij kennen met name Mark en Joris van ATECA al een tijdje en (…) die samenwerking zagen wij na het voeren van een aantal gesprekken eigenlijk wel zitten en dat was visa versa.” Bij ATECA vinden wij het belangrijk om samen proactief aan een oplossing te werken. Om een passende oplossing te kunnen leveren geven wij prioriteit aan het opbouwen van persoonlijke relaties gebaseerd op transparantie en deskundig advies. “ATECA heeft natuurlijk op het gebied van koper en zilver ontzettend veel kennis. Regelmatig hebben we een kennissessie waarbij Joris en een van hun mannen deze kant uit komen zodat we met z’n allen up-to-date blijven.” Daarbij is het belangrijk om op één lijn te zitten om het beste resultaat te behalen.

De toepassing van het ICA systeem

“We weten natuurlijk van koper zilver ionisatie dat het een techniek is die nagenoeg feilloos werkt. Als je het dan hebt over doelmatigheid, dan is een koper zilver ionisatie systeem een hele goede oplossing.” Sinds het sluiten van de overeenkomst heeft Aqua Assistance diverse ICA systemen afgenomen en daarnaast levert ATECA nog een tal van Cu/Ag elektroden.

“Het ICA systeem is gedurende anderhalf jaar getest op meerdere proeflocaties. De uitslagen van de legionellamonsters zijn, geheel conform de toelatingsprocedure, nauwlettend door de inspecterende instanties gevolgd. Het resultaat? Statistieken wijzen uit dat deze koper-zilver ionisatie-unit zijn belofte meer dan inlost! Het is een zeer effectieve manier om legionella te bestrijden.” (Aqua Assistance, website).