Legionella poortwachter

Bij fysisch beheer wordt gebruik gemaakt van een Legionella poortwachter of poortwachtersysteem. Een Legionella poortwachter probeert bij binnenkomst van het drinkwater de Legionella en andere bacteriën te desinfecteren of te filteren. Deze techniek geeft dus geen werking in de achterliggende installatie. Indien er Legionellabacteriën in het achterliggende drinkwatersysteem aanwezig zijn, zullen hiervoor extra maatregelen genomen moeten worden. De inzet van een poortwachter gaat altijd gepaard met een chemische en/of thermische reiniging.

Verschillende Legionella poortwachters

Een Legionella poortwachter of poortwachtersysteem komt in verschillende uitvoeringen: Ultrafiltratie of UV.

Legionella poortwachter

Is een Legionella poortwachter de juiste oplossing?

Het grote verschil met andere preventietechnieken is dat een Legionella poortwachter vaak een tijdelijke oplossing is. Daarnaast hopen de bacteriën zich op in het filter en kan er een hoop mis gaan als het filter stuk gaat. Ook werkt een poortwachter niet in de gehele installatie. Koper zilver ionisatie is een techniek die wel in de gehele drinkwaterinstallatie actief is. Niet alleen in het water, maar ook in de biofilm, het dunne organische laagje in de waterleiding dat de broedplaats is van vele bacteriën. Ervaring leert dat als de biofilm eenmaal schoon is, er geen Legionella meer te vinden is in de installatie. Het Legionella probleem wordt dus in zijn geheel verwijderd. Koper zilver ionisatie is niet alleen effectiever dan andere manieren, het is ook eenvoudig in gebruik en levert veelal een kostenbesparing op.

Het ICA systeem | Veilig & betrouwbaar

Het ICA systeem is een koper zilver ionisatie systeem. Het staat bekend om zijn veiligheid en betrouwbaarheid. In de afgelopen 17 jaar is het ICA systeem op meer dan 600 locaties ingezet om deze legionella veilig te maken en te houden. Het ICA systeem verwijdert succesvol de bacteriën zoals Legionella uit het water en pakt ook de biofilm in uw leidingen aan.

  • ICA systeem = 100% Legionella veilig

  • 24/7 online inzicht in uw ICA systeem

  • Ook effectief bij hotspots en opwarming

  • Gegarandeerde levering van Art. 95 elektroden

  • Legionella vrij? Dan terug naar maandelijks spoelen

Want to see how the ICA system
can keep your water safe?