Legionella ionisatie

Legionella ionisatie, met andere woorden koper zilver ionisatie, is een effectieve manier om de Legionella bacterie tegen te gaan. Legionella ionisatie is een Legionellapreventie techniek die valt onder het elektrochemisch beheer.

Elektrothermisch beheer

Koper- en zilverionen worden in zeer nauwkeurig en beperkte hoeveelheden, door middel van elektrolyse, in het water gebracht. De ionen zijn positief geladen en water geboren pathogen zoals de Legionellabacteriën hebben een negatieve lading, waardoor deze elkaar aantrekken. De ionen hechten zich vervolgens zodanig aan de bacterie dat het reproductiesysteem wordt stilgelegd en de cel sneller afsterft.

Bekijk onze product pagina

Legionella ionisatie

Wat is het verschil tussen koper zilver ionisatie en andere preventie technieken?

Het grote verschil met andere preventietechnieken is dat koper zilver ionisatie in de gehele drinkwaterinstallatie actief is. Niet alleen in het water, maar ook in de biofilm, het dunne organische laagje in de waterleiding dat de broedplaats is van vele bacteriën. Ervaring leert dat als de biofilm eenmaal schoon is, er geen Legionella meer te vinden is in de installatie. Het Legionella probleem wordt dus in zijn geheel verwijderd. Legionella ionisatie is niet alleen effectiever dan andere manieren, het is ook eenvoudig in gebruik en levert veelal een kostenbesparing op.

Het ICA systeem | Veilig & betrouwbaar

Het ICA systeem is een Legionella ionisatie systeem. Het staat bekend om zijn veiligheid en betrouwbaarheid. In de afgelopen 17 jaar is het ICA systeem op meer dan 600 locaties ingezet om deze legionella veilig te maken en te houden. Het ICA systeem verwijdert succesvol de bacteriën zoals Legionella uit het water en pakt ook de biofilm in uw leidingen aan.

  • ICA Legionella ionisatie systeem = 100% Legionella veilig

  • 24/7 online inzicht in uw ICA systeem

  • Ook effectief bij hotspots en opwarming

  • Gegarandeerde levering van Art. 95 elektroden

  • Legionella vrij? Dan terug naar maandelijks spoelen

Want to see how the ICA system
can keep your water safe?