Zoekt u een effectief & veilig
koper zilver ionisatie systeem?

  • ICA koper zilver ionisatie systeem = 100% Legionella veilig

  • 24/7 online inzicht in uw ICA systeem
  • Ook effectief bij hotspots en opwarming
  • Gegarandeerde levering van Art. 95 elektroden

  • Legionella vrij? Dan terug naar maandelijks spoelen

Vind hier het ICA systeem
dat bij u past

Het ICA systeem is een koper zilver ionisatie systeem. Het staat bekend om zijn veiligheid en betrouwbaarheid. In de afgelopen 17 jaar is het ICA systeem op meer dan 600 locaties ingezet om deze Legionella veilig te maken en te houden. Het ICA ionisatie systeem verwijdert succesvol de bacteriën zoals Legionella en E-coli uit het water en pakt ook de biofilm in uw leidingen aan. Naast een kwalitatief goed product levert ATECA een betrouwbare service, waarin pro-activiteit en transparantie voorop staat. Onze ICA product range bestaat uit een aantal verschillende ICA systemen:

Het ICA systeem is uitgerust met een uniek beheer systeem; ICA ServiceLink

De kracht en effectiviteit van het ICA systeem zit voor een groot deel in het beheer en monitoring. Daarom is het ICA systeem uitgerust met een geavanceerd beheer en monitoring systeem: ICA ServiceLink. ICA ServiceLink monitort continu de werking van het ICA systeem en geeft service notificaties waar nodig. Met ICA ServiceLink zijn logboeken, wateranalyses en servicerapporten altijd online toegankelijk. Klik rechts of links op de afbeelding om het platform te bekijken. De belangrijkste punten van ICA ServiceLink zijn:

  • de waarborging van het ionisatieproces en de effectiviteit van het ICA systeem;

  • de dashboard omgeving geeft een duidelijk overzicht van alle belangrijke informatie;

  • specifieke en frequente communicatie naar de klant;

  • rapportages zijn veilig en snel beschikbaar.

Meer weten over ICA?

Neem geheel vrijblijvend contact op met onze experts

“In de afgelopen 17 jaar hebben we meer dan
35 miljoen mensen over de hele wereld
verzekerd van een Legionella veilige omgeving
en veilig drinkwater”

De techniek van koper zilver ionisatie

Het ICA systeem is gebaseerd op de zuiverende werking van koper- en zilverionen. Het ionisatieproces vindt plaats met behulp van koper en zilver elektroden. De vrijgemaakte koper- en zilverionen worden in zeer lage concentraties meegevoerd in het water en doet zijn werk op basis van natuurkundige principes in de gehele drinkwaterinstallatie. De ionen en bacteriën trekken elkaar aan. Wanneer het koper de celwand van de bacterie heeft aangetast, kan het zilver zich hechten aan de celkern en de bacteriegroei stoppen. Zilver bevat als enige edelmetaal antibacteriële eigenschappen. Door de aanwezigheid van koper en zilver, zal de reproductie van Legionella volledig stoppen en zal de bacterie uitsterven. Tevens wordt de biofilm, de voedingsbron voor Legionella, uit het leidingwerk verwijderd. Anders dan bij andere technieken zorgt deze methode voor een volledig legionella veilige drinkwaterinstallatie. Dit maakt andere preventiemaatregelen, zoals regelmatig thermisch- of chemisch reinigen, overbodig. De hoeveelheid koper- en zilverionen in het water zijn absoluut niet schadelijk voor de gezondheid, maar wel effectief tegen Legionella. Klik hieronder om verschillende Legionella preventie technieken te vergelijken.

Technieken vergelijken

Wetgeving & Certificering

Het ICA systeem mag in Nederland alleen worden ingezet bij prioritaire locaties die een structureel terugkerend Legionellaprobleem kennen. In uitzonderlijke gevallen kan ATECA ervoor zorgen dat het ICA systeem ook op niet-prioritaire locaties wordt toegestaan. Klik hieronder om het beslisdiagram voor het inzetten van koper zilver ionisatie te downloaden.

Het ICA systeem voldoet aan alle gestelde eisen: 1) CtGB toelating, 2) KIWA certificering volgens de BRL-K14010-2/01 en 3) ECHA Article 95 list toelating voor het gebruik van koper en zilver elektrodes in drink- en proceswater.

Is mijn locatie geschikt?

Download hier het beslisdiagram

Constante innovatie

Als de geschiedenis en de kracht van de mensheid ons iets geleerd heeft, is het dat er altijd een betere en efficiëntere oplossing is voor een probleem.

Bij ATECA omarmen we deze filosofie. Hierdoor is innovatie een belangrijk deel van ons dagelijks werk. Met als resultaat de verbetering van onze producten en diensten. Om de kwaliteit van onze producten en diensten hoog te houden stellen we innovatie voorop. Dat is tevens de reden dat ATECA wereldwijd een voorloper is op het gebied van koper zilver ionisatie en de bestrijding van bacteriën in drinkwater. Wat betreft effectiviteit en efficiëntie is ATECA de benchmark in de branche.

Wat is koper zilver ionisatie?

Koper zilver ionisatie is een Legionellapreventie techniek die valt onder het elektrochemisch beheer. Koper- en zilverionen worden in zeer nauwkeurig en beperkte hoeveelheden, door middel van elektrolyse, in het water gebracht. De ionen zijn positief geladen en water geboren pathogen zoals de Legionellabacteriën hebben een negatieve lading, waardoor deze elkaar aantrekken. De ionen hechten zich vervolgens zodanig aan de bacterie dat het reproductiesysteem wordt stilgelegd en de cel sneller afsterft. Het grote verschil met andere preventietechnieken is dat koper zilver ionisatie in de gehele drinkwaterinstallatie actief is. Niet alleen in het water, maar ook in de biofilm, het dunne organische laagje in de waterleiding dat de broedplaats is van vele bacteriën. Ervaring leert dat als de biofilm eenmaal schoon is, er geen Legionella meer te vinden is in de installatie. Het Legionella probleem wordt dus verwijderd. Koper zilver ionisatie is niet alleen effectiever dan andere manieren, het is ook eenvoudig in gebruik en levert veelal een kostenbesparing op.

Let’s talk about how the ICA system
can keep your water safe

KOM IN GESPREK!