Chemische reiniging Legionella

Chemische reiniging Legionella kan worden ingezet om een drinkwaterinstallatie schoon te maken. Dit is een gecompliceerde operatie die veel impact heeft voor de gebruikers en installatie zelf. Het drinkwater kan tijdens de chemische reiniging van Legionella niet gebruikt worden. Met name binnen ziekenhuizen en verzorgingshuizen is dit vaak onmogelijk. Naast de praktische bezwaren is het tevens vaak niet de oplossing, Legionella komt vaak binnen 6 tot 12 maanden terug in de installatie.

Chemische reiniging Legionella combineren met andere technieken

Er zijn situaties waarbij het wenselijk is, afhankelijk van de locatie en de grote van de Legionella besmetting, om vooraf chemisch te reiniging. Voordeel van het uitvoeren van een chemische reiniging van Legionella, voordat een nieuw Legionellapreventie systeem wordt geplaatst, is dat het systeem geplaatst kan worden in een “schone situatie”. Deze Legionella veilige situatie wordt vaak uiteindelijk ook bereikt zonder vooraf chemisch te reinigen, ware het misschien wat langer duurt.

Chemische reiniging Legionella

Is chemische reiniging Legionella de juiste oplossing?

Het grote verschil met andere preventietechnieken is dat een chemische reiniging vaak een tijdelijke oplossing is. Daarnaast worden er gevaarlijke chemicaliën gebruikt en kan dat een zeer negatief effect op uw leidingwerk hebben. Koper zilver ionisatie is een techniek die geen gevaarlijke chemicaliën gebruikt en waar geen gezondheid risico’s aan verbonden zit. Daardoor heeft koper zilver ionisatie ook geen negatief effect op het leidingwerk en is het een oplossing die u definitief afhelpt van uw Legionellabesmetting. Het Legionella probleem wordt dus in zijn geheel verwijderd. Koper zilver ionisatie is niet alleen effectiever dan andere manieren, het is ook eenvoudig in gebruik en levert veelal een kostenbesparing op.

Het ICA systeem | Veilig & betrouwbaar

Het ICA systeem is een koper zilver ionisatie systeem. Het staat bekend om zijn veiligheid en betrouwbaarheid. In de afgelopen 17 jaar is het ICA systeem op meer dan 600 locaties ingezet om deze legionella veilig te maken en te houden. Het ICA systeem verwijdert succesvol de bacteriën zoals Legionella uit het water en pakt ook de biofilm in uw leidingen aan.

  • ICA systeem = 100% Legionella veilig

  • 24/7 online inzicht in uw ICA systeem

  • Ook effectief bij hotspots en opwarming

  • Gegarandeerde levering van Art. 95 elektroden

  • Legionella vrij? Dan terug naar maandelijks spoelen

Want to see how the ICA system
can keep your water safe?