Stay updated about the latest developments

Ten tijde van corona, wel extra spoelen of niet?

Veel locaties lopen het risico op een legionella besmetting doordat waterleidingen in een groot aantal locaties niet of minder gebruikt worden. Het advies dat in vaak wordt gegeven is om de spoelfrequentie op te voeren van wekelijks spoelen naar maar liefst tweewekelijks spoelen. Dat is niet alleen zonde van het water, maar ook zonde van het geld.

Spoelen werkt preventief, maar wanneer er legionella is aangetroffen, zal het de besmetting voornamelijk verdunnen. De biofilm (wat de bron van legionella is) blijft. Dit betekent dat je moet blijven spoelen en je terechtkomt in een vicieuze cirkel. Er is een techniek die de biofilm vernietigd en daarmee wordt legionella iets van het verleden. Deze techniek zorgt ervoor dat de spoelfrequentie zelfs teruggebracht kan worden naar maandelijks spoelen.

ATECA heeft door middel van onderzoek aangetoond dat het ICA systeem een zeer effectieve werking heeft tegen de legionella bacterie. Sinds 1 januari 2018 heeft het Ministerie van I&W heeft wettelijk bepaald dat het ICA systeem als enige in Nederland een maandelijks spoelprogramma mag handhaven.

Wat betekent dit voor u?

Wanneer u het advies opvolgt om twee keer per week te spoelen zou u bijna 104 keer per jaar moeten spoelen. Terwijl u dit met een van het ICA systeem, terug mag brengen naar 12 keer per jaar te spoelen! Dit betekent een legionella veilige locatie, besparingen op water en arbeid, minder gedoe en beter voor het milieu – zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Dat is een hele zorg minder. Vooral in deze onvoorspelbare tijd waarin het risico op legionella enorm toeneemt en er al genoeg is om zorgen over te maken is scheelt dit enorm.

Mark Engelenburg, Directeur van ATECA: “Wij zien veel locaties juist nu overgaan op ons ICA-systeem. De stilstaande leidingen zijn een groot probleem en de oplossingen die er geboden (zoals 104 keer spoelen per jaar) worden zijn gewoonweg niet afdoende. Een maandelijks spoel programma geeft onze klanten een zeer groot voordeel en toont de effectieve werking van het ICA systeem aan.”

ATECA zorgt ervoor dat het water bij u uit de kraan veilig en betaalbaar blijft. Stap ook over op het ICA Systeem en doorbreek de vicieuze cirkel van terugkerende legionella besmettingen. Met ons ICA systeem wordt u legionella weer de baas.

Meer weten over wat het ICA systeem voor u kan betekenen? Neem contact met ons op!

Contact met een expert
VERTEL MIJ MEER