De afgelopen maanden is het aantal Europeanen dat besmet met de legionellabacterie terugkeert uit de Verenigde Arabische Emiraten gestegen. Dit meldt het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC).

Besmettingen in Dubai
Tussen oktober 2016 en begin augustus van dit jaar zijn er bij het European Legionnaires’ Disease Surveillance Network (ELDSNet) 72 Europeanen gemeld die ziek zijn geworden van de legionellabacterie na een bezoek aan de Emiraten, waaronder zes Nederlanders. Van deze 72 gevallen verbleven er 65 in commerciële hotels of appartementen. Twee van de 72 legionellaslachtoffers zijn aan de ziekte overleden.

Reactie overheid Dubai
In een reactie van de lokale overheid in Dubai, zegt deze onderzoek te hebben gedaan naar de hotels en appartementen waar de reizigers verbleven. Zij geven aan hier geen grote legionella overschrijdingen te hebben aangetroffen. De aangetroffen waarden waren volgens hen acceptabel (< 1000 kve).

 

Dubai, United Arab Emirates, Legionella