De wet- en regelgeving rondom legionellapreventie en koper-zilver ionisatie is continu in beweging. Na de verplichte Ctgb-toelating en KIWA certificering is er vanaf 1 september 2015 ook een Europese wetgeving voor koper-zilver ionisatie systemen. De nieuwe wetgeving wordt beschreven in het Biocide Products Regulations (BPR), welke ten uitvoer wordt gelegd door de European Chemicals Agency (ECHA). Hierin wordt bepaald dat alle actieve stoffen in biociden (o.a. koper en zilver) op de Europese markt geleverd zijn door een goedgekeurde leverancier, of dat deze aantoonbaar afkomstig zijn van een goedgekeurde leverancier.

ATECA is de enige Nederlandse ionisatie leverancier met Europese toelating
Vanaf 1 september 2015 hebben leveranciers van koper-zilver ionisatie systemen dus twee opties, te weten zelf geregistreerd staan op de Art. 95 lijst van de ECHA of zilver(elektrodes) inkopen bij een partij die op deze lijst staat. ATECA heeft bewust gekozen voor de eerste, om zo onze continuïteit en zelfstandigheid te waarborgen en niet afhankelijk te zijn van de levering van derden. Na maanden van papierwerk en vergaderingen  is ATECA nu het eerste en enige Nederlandse lid op deze Art. 95 lijst.

Wat betekent dat in de praktijk?
In de praktijk betekent deze verandering in wetgeving dat alle koper-zilver ionisatie systemen moeten zijn voorzien van nieuwe, goedgekeurde elektrodes. ATECA is al de hele zomer bezig met het vervangen van de elektrodes, zodat per 1 september al onze systemen voldoen aan de nieuwste regelgeving. Dat ATECA de enige Nederlandse leverancier op de Art. 95 lijst is, wil niet zeggen dat wij de enige zijn in Nederland die elektrodes en/of koper-zilver ionisatie systemen mogen leveren. Enkel dat wij het als enige in Nederland de productie en levering in eigen hand houden.

100% Legionella vrij: ICA-systeem als marktleider
ATECA gelooft in een 100% legionella veilige locatie voor iedereen met behulp van het ICA-systeem. Als marktleider in koper-zilver ionisatie, heeft ATECA al meer dan 250 locaties legionellavrij gemaakt. Dankzij onze jarenlange ervaring, de bewezen effectiviteit van het ICA-systeem en ons unieke online service systeem kunnen wij een ‘niet goed – geld terug’ garantie geven op een 100% legionellavrije (drink)waterinstallatie tot aan de tappunten.

Met het pure en duurzame ICA-systeem nemen wij graag alle zorg van onze klanten uit handen en maken wij locaties gegarandeerd 100% legionellavrij. Voor meer informatie hierover, kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen of kijk verder op www.ateca.nl